Drób produkowany przez Spółkę pochodzi z najwyższej klasy stad rodzicielskich oraz własnych zakładów wylęgu drobiu, gdzie hodowla, ubój i przetwórstwo prowadzone są pod stałym nadzorem weterynaryjnym, z zachowaniem bardzo wysokich standardów technologicznych. Współpracujemy tylko z zaufanymi producentami drobiu, posiadającymi odpowiednie certyfikaty hodowlane. Zanim ich mięso znajdzie się na stołach naszych odbiorców, jest poddawane szeregowi badań, a następnie specjalistycznej, zgodnej z procedurami obróbce.
AMI w swojej ofercie ma ponad 100 wyrobów, które zaspokajają gusta nawet najwybredniejszych klientów. Szerokość gamy produktów zapewnia nam zaspokajanie potrzeb kulinarnych klientów z różnych segmentów rynku. Pomimo tego, dział technologa nieustannie pracuje nad nowymi wyrobami. Nadzwyczajny smak naszych wędlin zawdzięczamy również odpowiedniemu doborowi surowca. W celu wyraźniejszego zaakcentowania niektórych walorów naszych wędlin, stworzyliśmy własne marki np. TRENTO, które cieszą się coraz większą popularnością.
Produkty typu „convenience food” , wyprodukowane z myślą o klientach, którzy cenią sobie czas. Doskonałe walory smakowe , wiele możliwości podania zadowolą każdego klienta. Z produktów tych można przygotować pełnowartościowy posiłek. Niespodziewani goście nie będą już zaskoczeniem, gdyż w kilka minut można przygotować posiłek na wykwintną kolację. Oferta przeznaczona również dla klientów kanału HoReCa. Oferta obejmuje produkty stało i zmiennowagowe, w postaci świeżej jak również mrożonej.
GOURMET ENTE
Nowa linia dań do bezpośredniego pieczenia lub podgrzania w opakowaniu. Gama produktów skierowana do osób ceniących czas związany z przygotowaniem posiłku jak również ceniących walory estetyczne i smakowe dań. Innowacyjne opakowanie pozwala w prosty sposób przygotować wspaniałe danie przy minimum wysiłku i czasu. Wystarczy zakupić produkt, wyjąć z obwoluty tackę i wstawić do piekarnika (lub mikrofali) wcześniej rozgrzanego do temp. 200 °C (z termo obiegiem) na kilka lub kilkanaście minut zgodnie z informacją na opakowaniu. Zamknięta tacka pod wpływem temperatury samoczynnie się otworzy. Częściowo otwarte opakowanie w trakcie procesu pieczenia nadaje produktowi specyficzne walory smakowe oraz miękkość i soczystość. Dzięki GOURMET ENTE każdy jest mistrzem w kuchni.